sám sobě štítem!

z jiných zdrojů...

PROARMS na Facebooku

proarms_blog
PROARMS ARMORY a PROARMS OUTDOOR CENTER
se kterými máme dlouholetou spolupráci, spustili i svoje stránky na facebooku.
Náš "lajk" už mají Happy

doporučujeme: kniha "Střelná poranění"

kniha_strelp_blog

Pokud neznáte resp. ji dávno nemáte (vyšla v r.2010), doporučujeme vaší pozornosti knihu “STŘELNÁ PORANĚNÍ”. Je to ojedinělá česká odborná monografie věnovaná problematice poranění způsobených střelnými zbraněmi a svým obsahem je přínosem i pro pochopení jakým způsobem “fungují” zásahy do lidského těla z palných zbraní, co je realita, co jsou mýty atp.
Autory knihy jsou MUDr. Miroslav Šafr a MUDr. Petr Hejna - soudní lékaři z Ústavu soudního lékařství LF UK a FN Hradec Králové - a s prvním z nich máme dlouhodobé přátelské vztahy a jezdí i k nám na kurzy.
Vážíme si možnosti využívat jeho odborných znalostí pro konzultace a děkujeme za napsané věnování.

fotosoutěž "ledvinka & chest rig Aegis"

ledvinka_2014_blog

FOTOSOUTĚŽ “Aegis chest rig & ledvinka”
1. posílejte nám fotografie na kterých se vyskytují dané produkty, tj. Aegis ledvinka pro skryté nošení zbraně (generace 2 i 3) nebo Aegis chest rig.
2. do soutěže může být poslán libovolný počet příspěvků/fotografií
3. fotografie se přijímají v období 1.-30.4.2014 na emailu info@s-gear.cz a budou průběžně zveřejňovány ve fotoalbu na facebookovém profilu S-Gear
4. pokud chcete, připojte krátký komentář - není podmínkou
5. napište kontakt, na který chcete oznámit případnou výhru a sdělte, zda chcete fotografii uveřejnit anonymně nebo pod jménem
6. hodnocení:
- od okamžiku zveřejnění do 9,00hod. 5.5.2014 budou fotografie k dispozici pro hlasování ( lajkování )
- vítěz = nejvíc "lajků" u konkrétní fotografie
- 5.března 2013 bude vyhlášen/zveřejněn vítěz
7. pořadatel si vyhrazuje udělit další výhru nejlepší fotografii podle svého subjektivního výběru

fotosoutěž "Vždy připraven!"

afak_x3_blog

Nová fotosoutěž S-Gearu, tentokrát zaměřená na naše pouzdra pro výbavu první pomoci AFAK a miniAFAK

“Vždy připraven!”
FOTOSOUTĚŽ na téma “AFAK&miniAFAK”

1. posílejte nám fotografie svých pouzder pro výbavu první pomoci AFAK a miniAFAK
- soutěžní příspěvek tvoří dvě fotografie – umístění pouzdra, kde ho nosíte (tj. kde ho nosíte) + fotografie obsahu pouzdra (tj. co v něm nosíte)
- do soutěže může jedna osoba poslat max. 1 příspěvek ke každému pouzdru
2. fotografie se přijímají v období 1.-28.2.2014 na emailu info@s-gear.cz a budou průběžně zveřejňovány ve fotoalbu na facebooku
S-Gear
3. pokud chcete, připojte popis obsahu nebo krátký komentář - není podmínkou, ale může být výhodou
4. připojte kontakt, na který chcete oznámit případnou výhru a sdělte, zda chcete fotografii uveřejnit anonymně nebo pod jménem
5. hodnocení:
- od okamžiku zveřejnění do 9,00hod. 5. 3. 2014 budou fotografie k dispozici pro hlasování ( lajkování )
- vítěz = nejvíc "lajků" sečtených u obou soutěžních fotografií
- 5.března 2013 bude vyhlášen/zveřejněn vítěz
6. pořadatel si vyhrazuje udělit další výhru nejlepší fotografii podle svého subjektivního výběru

lékárnička AFAK se slovenským vojákem v Afghánistánu

"Dobrý deň, rád by som sa s vami podelil o fotografie, ktoré boli vytvorené počas misie v Afganistane. Zavedenie AFAKu do Vašej ponuky mi prišlo práve vhod a tak som si jeden pred nasadením zadovážil aj v púštnej kamufláži a zavesil ho na vestu. Váš AFAK ma sprevádzal počas celého nasadenia a bol plnohodnotným doplnkom môjho osobného vybavenia."

afak_asr_blog

Fotografie a zpráva jsou od Lukáše O., příslušníka Armády SR, kterému velice děkujeme! Další fotografie od něj najdete ve fotoalbu na FB.

V minulých dnech se v médiích objevila také
fotografie policisty s naším AFAKem na výstroji, zasahujícího v rámci velkého cvičení s tématem "aktivního střelce", které proběhlo v pátek 4.10. v jednom pardubickém gymnáziu.

Vždycky nás potěší vidět, že věci, které vyrábíme a dáváme jim své jméno, dobře slouží a majitelé jsou s nimi spokojeni.
Máte-li podobné fotky (odkudkoli, kde naše produkty nosíte, vozíte a používáte), budeme rádi, když se s námi o ně podělíte.

Aimpoint Zeroing Target

aimpoint_zero_targ

Švédský výrobce Aimpoint nově nabízí zajímavou pomůcku pro nastřelování zbraní s jejich zaměřovači (použitelné ale i pro jiné typy v závislosti na velikosti stranové a výškové korekce na jeden klik). Na odkazu na stránkách výrobce si můžete zvolit svůj model zaměřovače a následně stáhnout příslušný terč. K dispozici je i doporučený postup jak si zbraň se zaměřovačem jednoduše nastřelit.

fotosoutěž S-Gear

sg_soutez_blog
Tak vzhůru do toho Happy

1. posílejte fotky výbavy, kterou s sebou každý den nosíte (po kapsách, na opasku, ale i např. v batohu...)
2. pokud chcete, připojte krátký komentář (není podmínkou a nebude mít vliv na hodnocení )
3. připojte kontakt, na který chcete oznámit případnou výhru
4. sdělte, zda chcete fotografii uveřejnit anonymně nebo pod jménem
5. fotografie budou umisťovány na facebookovém profilu/webových stránkách S-Gear
6. fotografie se přijímají do 31.03 na emailu info@s-gear.cz
7. hodnocení:
- od 1. do 30.dubna 2013 budou fotografie k dispozici pro hlasování na
FB profilu S-Gear
- vítězná fotografie = nejvíc "lajků"
- 1.května 2013 bude vyhlášen/zveřejněn vítěz
- pořadatel si vyhrazuje udělit případně další výhru nejlepší fotografii podle svého subjektivního výběru

novinky ze SHOT SHOW 2013

shot-show_452

V americkém Las Vegas právě skončil 35. ročník největší světové výstavy v oboru zbraní, střeliva a všeho, co s tím blízce i vzdáleně souvisí - SHOT SHOW 2013.
celý článek

stav připravenosti zbraně?

nvk_blog1

Před pár týdny jsme dostali velmi zajímavý email…jeden z účastníků našeho dřívějšího kurzu nám napsal o změně svého názoru na stav připravenosti nošené zbraně.

Zdravím Vás,
je to již nějaký pátek, co jsem u Vás prošel Instruktorským kurzem. Poznal jsem při něm metodu Combat Focus Shooting a diskutovali jsme spolu hodně nad tématem, zda nosit či nenosit náboj v komoře. Já jsem byl tehdy tvrdým zastáncem náboj v komoře nenosit. Měl jsem navyklý dril podle izraelské školy, kdy se po tasení natahuje a následně vychází první rána. Musím se přiznat, že i po absolvování kurzu jsem pečlivě zvážil všechna pro a proti a zůstal jsem u svého zaběhnutého drilu, kdy jsem nenosil náboj v komoře. Neměl jsem s tím problém a říkal jsem si, že to mám tak nadrilované, že natáhnu pokaždé.
Chyba lávky, nenatáhnu. Kdyby se to stalo na střelnici, vedlo by to přinejmenším k zamyšlení. Jenže se mi to stalo při zákroku a to je hodně na pováženou.

Byl jsem v situaci, kdy jsme prohledávali objekt, v němž měl být schován ozbrojený pachatel loupeže. V domě bylo hodně šero. Pak oční kontakt s postavou schovanou půlkou těla za jakousi starou skříní. Tasení zárověň s výzvou proběhlo bez problémů. Až na natažení. V té rychlosti jsem ten závěr špatně chytil, sjela mi ruka a nenatáhl jsem. V mžiku jsem to celé opakoval a natáhl už dobře. Naštěstí se nic nestalo. Chlapík byl spíš z celé situace zoufalý, nechtěl bojovat a uposlechl výzvy. Situace se vyřešila bohudíky bez výstřelu. Střelná zbraň u něj nalezena nebyla. Dokončil jsem s kolegy zákrok a potom se mi začaly honit hlavou myšlenky. Co kdyby proti mně stál člověk se zbraní, který je ochoten zabít kohokoli? Co kdyby tam stál člověk ozbrojený střelnou zbraní, který by byl odhodlán s námi bojovat do posledního dechu? Co kdyby tam stál profesionál, který to se zbraněmi zatraceně dobře umí? Takovéhle myšlenky mi kolovaly neustále hlavou. A je mi jasné, že bych tam asi skončil.
Dlouho jsem přemýšlel, jestli Vám o téhle situaci mám napsat. Ruku na srdce, takovéhle selhání se moc dobře nepřiznává. Ale bylo by nefér nepřiznat, že jste tenkrát měli pravdu. Od tohoto zákroku nosím zbraň s nábojem v komoře a trénuji tak i na střelnici. Příště už budu připravený.
S přátelským pozdravem
J
.T.

Cílem tohoto příspěvku není rozpoutat vášně na téma náboj v komoře ano/ne, ani znovu porovnávat výhody a nevýhody toho kterého stavu. I když jsme zastánci nošení zbraně na opasku s nábojem v komoře (a na našich kurzech téma stavu zbraně podrobně probíráme), je na každém, na základě jakých důvodů se rozhodne pro nošení “s” nebo “bez” a jak se to odrazí v jeho tréninku.
Jen je dobré se občas umět bez předpojatosti zamyslet nad zkušeností někoho jiného...

článek "Vojenský a kosmický výzkum rozvíjí metody léčby ran"

Článek "Vojenský a kosmický výzkum rozvíjí metody léčby ran" (www.armadninoviny.cz) jehož autorem je náš kamarád, “vesmírný medik” Pavel Boháček, kterého jsme poznali na kurzu první pomoci Tactical Rescue System.
Pavel je profesionál v oblasti zdravotnictví, se zaměřením na problematiku vesmírných letů a medicínu extrémních prostředí obecně a mj. stojí za projektem
Human Exploration Projects (web, facebokový profil, YouTube kanál)

časopis Zbraně & Náboje nově na facebooku

ZN_blog

Od 16.2.2012 začala fungovat facebooková stránka časopisu Zbraně & Náboje.
Věříme, že se podaří využít všech možností, které tohle prostředí nabízí a že to bude dobrý bonus k tištěnému vydání. Mj. to může být dobré místo pro vyjadřování se k jednotlivým článkům a zpětnou vazbu časopisu obecně. Za Akademii Aegis (do ZN přispíváme už od roku 2003), můžeme slíbit, že tam např. budeme dávat odkazy na naše články s rozšířenou fotogalerií.

Vyznamenání Bronze Star Medal za záchranu života pro českého vojáka

mn_blog1

Michal Novotný, příslušník armády ČR (102.průzkumný prapor z Prostějova) a jeden z instruktorů Czech Association of Combat Medics, se kterou spolupracujeme, dostal v Afghánistánu z rukou náčelníka štábu US Army generála Martina E. Dempseyho vyznamenání Bronze Star Medal za záchranu života amerického vojáka. Michale gratulujeme!
původní zpráva (www.eur.army.mil)
oficiální práva (www.mise.army.cz)
reportáž (Události ČT 14.2.)
článek popisující okolnosti akce (www.mise.army.cz)

novinky ze SHOT SHOW

V americkém Las Vegas právě skončila největší světová výstava v oboru zbraní, střeliva a všeho, co s tím blízce i vzdáleně souvisí - SHOT SHOW 2012. Průběžně jsem sledoval řadu webových stránek, blogů, facebookových profilů (když už jsem tam nebyl...) a vybíral pro sebe a kolegy některé novinky, zajímavosti i “zajímavosti” - abych se nakonec rozhodl se o ně podělit i s vámi.
Většina toho “nej” se objeví za pár týdnů na (pro změnu) největší evropské akci tohoto druhu - veletrhu IWA v Norimberku 9-13.3., kam se samozřejmě chystáme a kterou budeme mj. reportážně pokrývat pro časopis Zbraně a Náboje a poprvé i pro náš blog resp. fb profil.

SHOT-Show-Large-logo-300x246 oficiální stránky

souhrnné fotoreporty z jednotlivých dní z webu ITS Tactical: Media Day, Den1, Den2, Den3, Den4

zbraně: LaRue AR15 “vzor Chris Costa”, brokovnice Remington R12P Tactical, puška Heckler&Koch G26, samočinná pistole Glock 18C, pistole Springfield XD-S

střelivo: munice do dlouhých zbraní s polymerovou nábojnicí

nože: pevný nůž ESSE Candiru info1+info2, zavírací nůž Zero Tolerance ZT 560/561, nářaďový nůž Emerson info1+info2, zavírací nůž Strider, novinky Leatherman info1+info2+info3+info4+info5, pevný nůž Gerber De Facto, pevný nůž 5.11 SidePick

svítilny: nová značka LensLight, novinky SUREFIRE, čelovka Petzl Nao, ruční svítilny 5.11 ATAC, svítilna Princeton Tec Charge Pro

zaměřovače: Leupold Mark6, Aimpoint Micro T-1 2MOA info1+info2, nové laserové značkovače Laser Devices

pouzdra: kydexová pouzdra Orion Concepts, minipouzdro Raven Vanguard2

výstroj/vybavení: nosič plátů S&S, nosič plátů 5.11, batoh 5.11 All Hazards, rukavice 5.11 ScreenOps

příslušenství pro dlouhé zbraně: AR15 příslušenství Line of Fire, vysokokapacitní zásobníky XS .308 pro AR15, příslušenství Magpul Handstop+XTM krytky, pažba Rem870, předpažbí Rem870, pevná pažba MOE

ostatní: obušky ASP, obušky RCB Peacekeeper Product International, tréninkové "zbraně" DTS

na vlně “zombie”... : krvácející zombie terče, Leupold VX-R Zombie, Zombie EOTech a jedna všeříkající poznámka na příslušné téma od chlapíka jménem Andrew Tuohy, který mj.provozuje zajímavý blog a FB profil

Bulgarian Bag

bgbag_fighters_blog

Vyšlo v časopisu Fighters magazine č.1-2/2012 v rámci článku představujícího tuto tréninkovou pomůcku. Pár dalších fotek najdete i ve fotogalerii ze zmíněného kurzu K3.

instruktor C.A.C.M. Michal Novotný

mn_blog

Přečtěte si článek o jednom z instruktorů Czech Association of Combat Medics (se kterou spolupracujeme na kurzu první pomoci TRS/TECC) a jeho aktuálním působení v 8.jednotce PRT v afghánském Lógaru

Z&N č.11/2011: rozhovor s ředitelem ÚRN P ČR, panem Liborem Lochmanem

urna_zn_blog

V časopisu Zbraně a Náboje č.11/2011 vyšel obsáhlý rozhovor s ředitelem Útvaru rychlého nasazení Policie ČR, panem Liborem Lochmanem, ve kterém zmiňuje i spolupráci tohoto útvaru s Akademií Aegis
celý článek

AEGIS BLOG