sám sobě štítem!

2011

PF 2012

PF2012

Tak a je další rok je za námi…díky vám všem, kteří jste ho prošli s námi a prokazovali nám svůj zájem, podporu a přátelství. I v roce 2012 se budeme snažit zlepšovat co se dá, vymýšlet nové zajímavé věci a naplno se věnovat práci, která pro nás není jen prací...

Přejeme vám do dalšího roku hodně síly a vůle překonávat překážky na cestě…

proběhl první kurz první pomoci Tactical Rescue System TRS-BASIC

trs_blog

Jednou z novinek roku 2011 byla nabídka kurzu první pomoci - poskytování přednemocniční neodkladné péče “Tactical Rescue System TRS – BASIC”, který pod naší hlavičkou vedou instruktoři C.A.C.M. a jehož první termín proběhl v prosinci.
celý článek, rozšířená fotogalerie

instruktor C.A.C.M. Michal Novotný

mn_blog

Přečtěte si článek o jednom z instruktorů Czech Association of Combat Medics (se kterou spolupracujeme na kurzu první pomoci TRS/TECC) a jeho aktuálním působení v 8.jednotce PRT v afghánském Lógaru

28-29.12.1941

RCH_blog

V 2.24hod. nad ránem 29.12.1941 začala seskokem dvojice parašutistů skupiny Anthropoid, Jana Kubiše a Jozefa Gabčíka, na českém území operace, která o pár měsíců vyvrcholila úspěšným atentátem na Reinharda Heydricha. Letounu Halifax britské 138.perutě pro speciální úkoly velel Ronald C. Hockey...
osobní vzpomínka na R.C.H.

Kde tráví Aegis Štědrý den?

blog_tit
odpověď dostanete kliknutím na fotku

Vánoce jsou tady Happy

PF2012_blog

na výcviku s izraelským instruktorem - AVI NARDIA a jeho střelecký systém

avi_blog

V roce 2011 navštívil Avi Nardia Českou republiku dvakrát, poprvé v květnu, kdy zde vedl kurz zaměřený na celkové seznámení se systémem Kapap Combatives (boj zblízka, obrana proti střelným a chladným zbraním, boj s nožem atp.). Podruhé v prosinci, kdy byl jeho několikadenní kurz Kapap doplněn o seminář zaměřený na bojovou střelbu.
celý článek

neobvyklá "závada" na Glocku...

Nedávno se při jednom výcviku přihodila poměrně kuriózní “závada” na pistoli Glock Happy
celý článek

proběhl INSTRUKTORSKÝ KURZ pro příslušníky ozbrojených složek

P1070063

Na konci listopadu 2011 proběhl další z instruktorských kurzů pro ozbrojené složky „Moderní trendy a metodika střelecko-taktické přípravy“
celý článek

proběhly kurzy K3 a K1

Poslední dva standardní kurzy na otevřené střelnici proběhly v letošní sezóně na střelnici Choumek v termínech 29-30.10. (K3 Expert) a 5-6.11.2011 (K1 Základy obranné střelby).

044a001a
Vstup do fotogalerie = kliknutí na příslušnou fotku

test balistické ochrany zn. SAT

Pasted Graphic 1

V roce 2011 se do ČR začaly dovážet prostředky balistické ochrany belgické firmy SAT - Sioen Armour Technology, která je jejich největším výrobcem v Evropě a jedním z největších na světě.
Vzhledem k dlouhodobé spolupráci Akademie Aegis s MPI CZ a dřívějším zkušenostem s testy balistických materiálů jsme byli požádáni o provedení testu několika výrobků z produkce SATu. Kromě celkového uživatelského zhodnocení a
testování balistické odolnosti jsme vyzkoušeli i míru ochrany balistické vesty proti útokům chladnými zbraněmi
celý článek

kurz Spartan Tactical "VIP Protection – HIGH RISK VEHICLE OPERATIONS"

P1060510a

V listopadu 2011 navštívil Českou republiku znovu - už počtvrté - Jim Smith, bývalý člen speciální armádní jednotky Delta Force, nyní majitel a hlavní instruktor amerického výcvikového centra Spartan Tactical.
Přijel na osobní pozvání Akademie Aegis, aby zde vedl další výcvik, tentokrát zaměřený na problematiku výkonu
osobní ochrany ve vysoce rizikovém prostředí s důrazem na přepravu v automobilech.
celý článek

další výcviky pro Útvar rychlého nasazení PČR aneb spolupráce pokračuje…

Pasted Graphic

Na podzim roku 2011 proběhlo několik dalších specializovaných seminářů pořádaných Akademií Aegis pro vybranou skupinu příslušníků URNA. Jedním z nich byl i výcvik sebeobrany zaměřený na oblast CQB a na obranu a bojové použití nože.
celý článek

zahajujeme KURZY PRVNÍ POMOCI Tactical Rescue System ve spolupráci s Czech Association of Combat Medics

med_blog_tit

Akademie Aegis ve spolupráci s profesionály z Czech Association of Combat Medics zahajuje pořádání kurzů první pomoci “Tactical Rescue System” na bázi systému neodkladné přednemocniční péče v bojových/taktických podmínkách TCCC (Tactical Combat Casualty Care) upravený pro civilní prostředí.
První termín je naplánován na 3-4.12.2011 - přihlášky v sekci Termíny
kompletní informace o kurzu

kurz FAMILY SURVIVAL aneb Jim Wagner Reality-Based Personal Protection poprvé v České Republice!

fs_blog_tit

Ve dnech 20.-22. září 2011 navštívil poprvé Českou Republiku zakladatel společnosti Reality-Based Personal Protection (RBPP), pan Jim Wagner - světová instruktorská legenda sebeobranných systémů a výcviků ozbrojených složek - aby zde vedl speciální kurz FAMILY SURVIVAL.
Jak už název napovídá, je tento kurz zaměřen na
problematiku ochrany rodiny a to v tom nejširším slova smyslu. Výcvik byl Jimem vedený nejen s cílem účastníkům předat obsah teoretických znalostí a praktických dovedností, ale zároveň se zaměřil i na to, jak jednotlivé části tohoto bezpečnostního konceptu vyučovat.
celý článek

Jim Wagner a RBPP nově na našem webu

Aktualizovali jsme část webu Absolvovali jsme (v sekci O Aegisu), přidáním informací o Reality-Based Personal Protection vč. detailního instruktorského profilu Jima Wagnera

proběhl kurz K2

012

Ve dnech 15-16.10.2011 se konal další z kurzů Akademie Aegis - kurz K2 "Pokročilé techniky obr.střelby. I přesto, že byl poznamenaný mimořádnou událostí, proběhl celkově velmi dobře, protože se sešla nadstandardně naladěná skupina a i počasí přálo více, než se v tomhle datu dalo doufat...
fotogalerie

nehoda při výcviku – střelné poranění

V sobotu 15.10.2011 se na kurzu Akademie Aegis - v důsledku vlastní chyby a nedodržení zásad bezpečné manipulace se zbraní – postřelil jeden z účastníků.
Po třinácti letech fungování Akademie Aegis došlo k tomu, co všichni doufáme, že se nikdy nestane, ale s čím do velké míry počítáme a na co se cíleně připravujeme...
Abychom předešli vzniku fám a spekulací, chceme podat objektivní popis této situace.
celý report

Z&N č.11/2011: rozhovor s ředitelem ÚRN P ČR, panem Liborem Lochmanem

urna_zn_blog

V časopisu Zbraně a Náboje č.11/2011 vyšel obsáhlý rozhovor s ředitelem Útvaru rychlého nasazení Policie ČR, panem Liborem Lochmanem, ve kterém zmiňuje i spolupráci tohoto útvaru s Akademií Aegis
celý článek

instruktoři Akademie Aegis na střeleckém testu NRA Marksmanship Qualification Program

DSC_0016

Měli jsme možnost absolvovat kvalifikační testy podle pravidel americké střelecké organizace NRA - National Rifle Association of America pro pistoli a pušku, konkrétně se jednalo o kvalifikační testy High Power Rifle Qualification (Sporting Rifle Course) pro dlouhou zbraň a Pistol Qualification pro krátkou zbraň.
celý report

proběhly kurzy K8 a K9

O víkendu 8. a 9.10. 2011 proběhly kurzy K8 „Týmová spolupráce“ a K9 „Skryté nošení”. Přestože počasí zrovna nepřálo, kurzy byly naplněny a proběhly podle plánu. Děkujeme všem střelcům za účast.

IMGP4650 023
(pro vstup do fotogalerií klikněte na fotografie)

Ledvinku Aegis používají policisté z jednotky URNA!

Ve velmi zajímavé knize s názvem “URNA - 30 let policejní protiteroristické jednotky" (autor Eduard Stehlík a kolektiv), která vyšla v minulých týdnech, se objevila i fotografie potvrzující, že příslušníci tohoto elitního útvaru používají ledvinky Aegis.

ledvinka_urn_blog
větší foto (scan z knihy)

Základní zbrojířský kurz GLOCK - nový termín

Po letní pauze opět vyhlašujeme termín školení pro majitele pistolí Glock a zájemce o hlubší poznání této zbraně (např.před jejím nákupem) - Základní zbrojířský kurz GLOCK.
Bude se konat v Praze (kousek od centra) v pátek 25.11.2011 od 17,30hod. Detailní info o místě konání a popis cesty obdržíte po přihlášení.
Kurz jako hlavní lektor povede, jako tradičně, výrobcem autorizovaný školitel a hlavní zbrojíř dovozce MPI CZ s.r.o., pan Petr Dačev.

3.10.1993

rip

3.10.2011 uplynulo už 18 let od památné bitvy v somálském Mogadišu, jejími účastníky nazývané “Battle of the Black Sea”, ve které 18 amerických vojáků zemřelo (5 z Delta Force, 6 z 75.Rangers, 5 z 160.SOAR a 2 z 10.Horské divize) a 73 bylo zraněno.

Vzhledem k našemu přátelství s Jimem Smithem, v té době odstřelovačem Delta Force na palubě prvního sestřeleného vrtulníku Blackhawk "Super 61" si ji připomínáme i my...

RIP

Akademie Aegis je na Facebooku!

Ano, je to tak, už jsme tam taky... fb AKADEMIE AEGIS

nová podoba webu aegisteam.cz

19.9.2011 jsme spustili dlouho připravovanou novou podobu webových stránek Akademie Aegis.
Kromě jiného grafického stylu jsou především nově a komplexněji zpracované informace, které vám lépe přiblíží “co jsme zač”, co nabízíme, co umíme a z čeho vycházíme (vč. profilů zahraničních systémů a jejich instruktorů) a kdo všechno už poptával naše služby. Aktualizované jsou také popisy jednotlivých nabízených kurzů a výcviků.
V části “eshop” najdete na jednom místě všechny produkty zn.Aegis + pár věcí, které vás identifikují jako příznivce Akademie Aegis Winking

přidaný termín kurzu K1

Pro velký počet náhradníků na zářijový kurz K1 “Základy obranné střelby”, které bohužel nebudeme moct uspokojit, jsme přidali ještě další termín, a to 19-20.11. Přihlášky zde.

novinka v eshopu - CHEST RIG AEGIS

DSC_0419

Rádi bychom vás upozornili na nejnovější přírůstek vybavení se zn.Aegis, který jsme navrhli, ve spolupráci s S.P.M.Liberec vyrobili a teď je dostupný pro každého - CHEST RIG AEGIS.
Jeho popis, fotky a další informace naleznete
zde

Výcvik pro jednotku URNA

01

Akademie Aegis navázala spolupráci s elitním Útvarem rychlého nasazení PČR, pro který uspořádala oficiální výcvik

Avi Nardia - KAPAP

03

Seznamte se s Avim Nardiou a izraelským systémem
KAPAP

RBPP Jim Wagner

P3190090

Na
kurzu s Jimem Wagnerem...

Kurz CQB Spartan Tactical

DSC_0113

Jim Smith vedl v březnu 2011 v ČR další kurz, tentokrát výcvik technik CQB pro vybranou skupinu příslušníků ozbrojených složek, lidí z bezpečnostního resortu a instruktory Akademie Aegis

Výcvikový kurz TACTICAL CARBINE od Spartan Tactical USA - poprvé v ČR

id131_012

Zkušenosti z kurzu TACTICAL CARBINE vedeného poprvé v ČR americkým instruktorem Jimem Smithem ze SPARTAN TACTICAL

TEST: nůž Ka-Bar TDI Law Enforcement Large

tdi
Test nože Ka-Bar TDI

AEGIS BLOG