sám sobě štítem!

absolvovali jsme

15 let Akademie Aegis - rozhovor pro Zbraně&Náboje

ZN2_15_542

V rámci výročí 15 let fungování naší Akademie Aegis, které jsme v roce 2014 oslavili, vznikl rozhovor pro časopis Zbraně & Náboje. Právě vyšel v čísle 2/2015

Simunition Scenario Instructor - na výcviku v Irsku

sim_blog

Na konci října 2014 jsme měli možnost projít instruktorským kurzem „Simunition Scenario Instructor and Safety Certification Course” z programu známého kanadského výrobce výcvikového systému SIMUNITION. Kurz se konal v Irsku a Simunition ho pořádal ve spolupráci s místním distributorem a irskou národní policií v jejím hlavním výcvikovém zařízení Garda Gollege v Templemore.
celý článek
rozšířená fotogalerie na FB
více o Garda Training Gollege (fotogalerie na FB)

Future Forces 2014

ff14_blog

Navštívili jsme mezinárodní výstavu FUTURE FORCES 2014, zaměřenou na oblast obrany a bezpečnosti, konanou 15-17.10.2014 v Praze.
Fotogalerie 1
Fotogalerie 2

Jim Wagner Reality-Based Personal Protection opět v ČR

jim

V červenci 2014 jsme měli možnost opět přivítat v České republice Jima Wagnera, zakladatele a hlavního instruktora Reality-Based Personal Protection.
celý článek

další zajímavé kurzy Jima Wagnera

_blog

Na začátku června roku 2013 se konaly velice zajímavé úzce specializované kurzy pod vedením amerického instruktora Jima Wagnera – zakladatele Reality Based Personal Protection (RBPP). Tyto kurzy byli pořádány v německém Solingenu a to v hlavním evropském sídle RBPP, které se nachází v prostorách firmy Böker. Spolu se svým tréninkovým kolegou Mariem Tachecím z Arnis & Balaraw fighting clubu tři kurzy – TACTICAL PEN, PROTECTION OTHERS a URBAN SURVIVAL - absolvoval i Martin Hradecký z Akademie Aegis.
celý článek

cvičení “Aktivní střelec Metro 2013”

cviceni-metro-Florenc-(7)

26.6. se v Praze, v prostorách metra Florenc, konalo velké cvičení s námětem “šíleného střelce”, na kterém se podílelo 450 figurantů a 150 zasahujících policistů, strážníků, záchranářů, hasičů a dalších složek…
Velice rádi jsme přijali pozvání a poptávku organizátorů tohoto cvičení přijet odprezentovat naše pouzdra na výbavu první pomoci AFAK a miniAFAK, spolu s moderním zdravotnickým materiálem, pro který jsou určená.
celý článek

střelecká soutěž velitele Hradní stráže

hs_tit_452a

Akademie Aegis byla jedním z partnerů akce “Střelecká soutěž velitele Hradní stráže”, která proběhla 11.6.2013 v Poříčanech. Tento tradiční závod je určen pro jednotlivce resp. tříčlenná družstva z ozbrojených složek a skládal se z disciplín střílených zbraněmi výzbroje Hradní stráže – pistole CZ Phantom, samopalu CZ Scorpion EVO 3 a pušky vz.52/57.
celý článek
fotogalerie na FB

Dagooc Arnis System

DAS_tit_452

V dubnu 2013 se Martin Hradecký z Akademie Aegis opět vydal na Filipíny. Důvodem návštěvy byl soukromý trénink pod přímým vedením Punong Guro Rodela Dagooca a to v umění Classical Arnis a Dagooc Arnis System.

Z této cesty vznikly tři články, které najdete na níže uvedených odkazech:
Dagooc Arnis System – seznámení se systémem a jeho zakladatelem + trénink na Filipínách
Smoking Sticks – článek věnovaný výrobě tréninkových ratanových tyčí a dalších zbraní v rodinné firmě R.Dagooca
Zajímavosti z Filipín - co všechno jsou Filipíny...

ještě malé ohlédnutí za IWA 2013...

Veletrh IWA 2013 v Norimberku... to nebylo jen o putování mezi stánky, ale i o setkávání s lidmi. Zvlášť fajn bylo vidět naše přátele, jako je např. Jim Smith ze Spartan Tactical, kterého jsme kdysi pro ČR objevili a měli možnost s ním několikrát trénovat.

iwa_jim_blog

Kyle Lamb - další instruktorská legenda. Je to v USA velmi uznávaná osobnost s dlouholetou bohatou vojenskou minulostí, nyní provozující svou výcvikovou firmu Viking Tactics. Známe jeho knihy, videa, výrobky, které navrhnul atp., ale není nad osobní setkání. Navíc Kyle se ukázal jako příjemný chlapík a i rozhovor s ním byl zajímavý.

iwa_lamb_blog

IWA 2013

iwa2013_blog

Fotoreport z veletrhu IWA 2013 - novinky a zajímavosti, jak je viděl tým Akademie Aegis.
fotogalerie na FB

Urban Combatives & Lee Morrison seminář NEW BLOOD 3

UC2_tit_blog

Koncem ledna roku 2013 se uskutečnil ve Velké Británii ve městě Southampton velmi zajímavý seminář New Blood 3 pořádaný zakladatelem systému Urban Combatives Lee Morrisonem, kterého se zúčastnil Martin Hradecký, jeden z instruktorů Akademie Aegis
celý článek

Multidemo 2012

MD2012_blog

Jen jednou za dva roky se koná v podmínkách ČR ojedinělá akce s názvem „MULTIDEMO“. Na dva dny se sjede pozvaných několik desítek lidí z ozbrojených složek (z téměř celého spektra v ČR), aby se účastnili programu prezentací a praktického vyzkoušení novinek v oblasti výzbroje a dalšího vybavení určeného právě pro ně.
Tuto zajímavou akci pořádala, letos už počtvrté, společnost
MPI CZ s.r.o. společně s dalšími partnery (tradičně Proarms CZ a poprvé HQH) a zástupci zahraničních firem/výrobců jimi zastupovaných v ČR. Multidemo 2012 se konalo 23-24.5. v prostorách výcvikového zařízení ve Stodu, které pro ni vytvořilo výborné zázemí.
To, co dělá pro účastníky tuto akci výjimečnou a velmi přínosnou, je právě kombinace fundovaných prezentací, vedených většinou přímo zástupci výrobců s následnou možností důkladného praktického vyzkoušení zbraní a doplňků na střelnici. Zároveň je zde prostor pro navazování a prohlubování profesních vztahů, vyměnu zkušeností atp.
První den se prezentace týkaly nového švýcarského samopalu
B&T APC9, malého samopalu MP9, tlumičů B&T a granátometu se speciální nesmrtící municí B&T LL-06, balistické ochrany zn. Sioen/SAT (Belgie), pouzder a vybavení zn. Blackhawk, komunikačních prostředků CeoTronics (Německo), speciálního „samochladícího“ oblečení a doplňků E-COOLINE a vybavení ze sortimentu Proarms CZ, zejména česká pístová puška typu AR-15 Proarms Armory PAR Mk.3, pouzdra Uncle Mikes (USA), optika Leupold (USA) a svítilny Ledwave (Španělsko).
Den druhý byl také nabitý zajímavými přednáškami...zbraně a příslušenství
Glock (Rakousko), zaměřovače Aimpoint (Švédsko) a izraelský adaptér „pro střelbu za roh“ Corner Shot. V této prestižní společnosti jsme také prezentovali výcvikový systém Aegis vč. referencí z jeho aplikace u ozbrojených složek a naše produkty – ledvinku pro skryté nošení, cvičnou zbraň a chest rig.
K praktickému vyzkoušení na střelnici byl k dispozici kompletní sortiment zbraní Glock vč. nové výcvikové verze pro střelivo Simunition FX, samopaly APC9 (9mm Luger) ve dvou verzích, samopal MP9 v ráži 9mm Luger (resp. MPi9 kompletovaný nově v ČR), několik variant PAR Mk.3 (.223 Rem), granátomet LL-06, různé zaměřovače Aimpoint (zejména kolimátory Micro T-1 a CompM4) a Leupold (mj. Prismatic a novinka
HAMR).
Zajímavé bylo přímé porovnání pomůcek pro střelbu zpoza překážky v prostorách určených pro taktický nácvik - Corner Shot vs. Aimpoint
CEU. Zatímco Corner Shot je poměrně sofistikovaný adaptér s elektronikou (kamera, zobrazovací jednotka atd.), Aimpoint CEU (Concealed Engagement Unit) je “jen” jednoduchý optický doplněk osazovaný na lištu za optiku. Praktické vyzkoušení ale spíše mluví pro Aimpoint…
Neplánovaný, ale o to zajímavější byl společný test samopalů stejné kategorie, s cílem porovnat zejména chování při střelbě - H&K MP5 vs. H&K MP5K vs. B&T APC9 vs. CZ Scorpion EVO.
fotogalerie na FB

IWA 2012

iwa_blog

Tým Akademie Aegis se opět účastnil největšího oborového evropského veletrhu IWA & Outdoor Classics 2012 v německém Norimberku!
Fotogalerii (přes 200 fotek) najdete na našem facebookovém profilu

URBAN COMBATIVES - Lee Morrison

uc_blog

Martin Hradecký z Akademie Aegis se před pár týdny zůčastnil zajímavého semináře Urban Combatives vedeného jejím zakladatelem Lee Morrisonem
celý report

PROARMS ARMORY PAR Mk.3 - na návštěvě výroby

par_blog_tit

V lednu 2012 jsme rádi využili možnosti návštěvy firmy PROARMS ARMORY a místa, kde se vyrábí a kompletují pušky PAR Mk.3. Provedli nás a vysvětlili procesy výroby pánové Ivo Hofman a Václav Vinduška, jinak též “otcové” této vynikající české zbraně.
Byli jsme u začátků (mj u prvního testování verze Mk.1 a vyzkoušeli jsme i vývojové verze směřující k Mk.3), s Proarms CZ úzce spolupracujeme už řadu let a pojí nás i přátelské osobní vztahy, proto to byla velmi příjemná příležitost nahlédnout do zákulisí, která není úplně běžná.
Chystáme o této zbrani samostatný článek, který zhodnotí naše zkušenosti a získané informace, zatím alespoň malá ochutnávka v podobě
fotogalerie.

S.P.E.A.R. & Personal Defense Readiness - seminář reálné sebeobrany

spear_blog

Na konci roku 2011 proběhl v Praze specializovaný seminář zaměřený na americký systém sebeobrany Personal Defense Readiness (PDR), který pro vybranou skupinu instruktorů z Akademie Aegis a Arnis & Balaraw fighting clubu vedl pan Josef Procházka – jediný oficiálně certifikovaný instruktor společnosti Blauer Tactical Systems v České republice.
celý článek

školení AIMPOINT

P1070311

Za tu dlouhou dobu, co střílíme a věnujeme se výcvikům, jsme na dlouhých zbraních vyzkoušeli řadu různých zaměřovačů – většinu druhů, typů i značek, co se u nás vyskytují. K těm kolimátorům, které máme nejraději a nejvíce doporučujeme, patří jednoznačně švédský Aimpoint.
Díky dlouhodobé spolupráci s firmou
MPI CZ s.r.o., která na českém trhu tuto značku zastupuje, jsme měli možnost absolvovat zajímavé školení zaměřené na produkty Aimpoint z tzv.profesionální řady, určené zejména pro oblast armádního a policejního použití.
Školení
exkluzivně pro Akademii Aegis připravil Petr Dačev (který jako hlavní lektor vede také náš Základní zbrojířský kurz Glock), mj. s využitím nejnovějších informací a zkušeností z akce Aimpoint Education Days, které v roce 2011 ve Švédsku absolvoval (speciální školení výrobce pro jednotlivé regionální zástupce). Profesionálně vedená prezentace a možnost na jednom místě porovnat a vyzkoušet většinu typů zaměřovačů, montáží a doplňků, seznámit se detailně se všemi technickými parametry, procesem výroby a testování a doporučenými postupy výrobce (např. správná montáž a nastřelování ) byla velice přínosná.
Školení obohatilo náš rozhled v této oblasti, potvrdilo některé názory a vlastní poznatky a např. můžeme v budoucnu lépe poradit s výběrem správného zaměřovače, takže i ostatní budou mít z naší zkušenosti efekt.
fotogalerie

na výcviku s izraelským instruktorem - AVI NARDIA a jeho střelecký systém

avi_blog

V roce 2011 navštívil Avi Nardia Českou republiku dvakrát, poprvé v květnu, kdy zde vedl kurz zaměřený na celkové seznámení se systémem Kapap Combatives (boj zblízka, obrana proti střelným a chladným zbraním, boj s nožem atp.). Podruhé v prosinci, kdy byl jeho několikadenní kurz Kapap doplněn o seminář zaměřený na bojovou střelbu.
celý článek

kurz Spartan Tactical "VIP Protection – HIGH RISK VEHICLE OPERATIONS"

P1060510a

V listopadu 2011 navštívil Českou republiku znovu - už počtvrté - Jim Smith, bývalý člen speciální armádní jednotky Delta Force, nyní majitel a hlavní instruktor amerického výcvikového centra Spartan Tactical.
Přijel na osobní pozvání Akademie Aegis, aby zde vedl další výcvik, tentokrát zaměřený na problematiku výkonu
osobní ochrany ve vysoce rizikovém prostředí s důrazem na přepravu v automobilech.
celý článek

kurz FAMILY SURVIVAL aneb Jim Wagner Reality-Based Personal Protection poprvé v České Republice!

fs_blog_tit

Ve dnech 20.-22. září 2011 navštívil poprvé Českou Republiku zakladatel společnosti Reality-Based Personal Protection (RBPP), pan Jim Wagner - světová instruktorská legenda sebeobranných systémů a výcviků ozbrojených složek - aby zde vedl speciální kurz FAMILY SURVIVAL.
Jak už název napovídá, je tento kurz zaměřen na
problematiku ochrany rodiny a to v tom nejširším slova smyslu. Výcvik byl Jimem vedený nejen s cílem účastníkům předat obsah teoretických znalostí a praktických dovedností, ale zároveň se zaměřil i na to, jak jednotlivé části tohoto bezpečnostního konceptu vyučovat.
celý článek

Jim Wagner a RBPP nově na našem webu

Aktualizovali jsme část webu Absolvovali jsme (v sekci O Aegisu), přidáním informací o Reality-Based Personal Protection vč. detailního instruktorského profilu Jima Wagnera

instruktoři Akademie Aegis na střeleckém testu NRA Marksmanship Qualification Program

DSC_0016

Měli jsme možnost absolvovat kvalifikační testy podle pravidel americké střelecké organizace NRA - National Rifle Association of America pro pistoli a pušku, konkrétně se jednalo o kvalifikační testy High Power Rifle Qualification (Sporting Rifle Course) pro dlouhou zbraň a Pistol Qualification pro krátkou zbraň.
celý report

Avi Nardia - KAPAP

03

Seznamte se s Avim Nardiou a izraelským systémem
KAPAP

RBPP Jim Wagner

P3190090

Na
kurzu s Jimem Wagnerem...

Kurz CQB Spartan Tactical

DSC_0113

Jim Smith vedl v březnu 2011 v ČR další kurz, tentokrát výcvik technik CQB pro vybranou skupinu příslušníků ozbrojených složek, lidí z bezpečnostního resortu a instruktory Akademie Aegis

Výcvikový kurz TACTICAL CARBINE od Spartan Tactical USA - poprvé v ČR

id131_012

Zkušenosti z kurzu TACTICAL CARBINE vedeného poprvé v ČR americkým instruktorem Jimem Smithem ze SPARTAN TACTICAL

AEGIS BLOG