sám sobě štítem!

první pomoc

Lékárnička AFAK v multicamu

afak_mc_452

Lékárničky AFAK jsou nově k dispozici také v provedení MULTICAM (vzor „vícebarevný maskovací potisk universální” SPM Liberec).

novinka v ČR: turniket RATS

rats_blog

Před časem se objevilo na trhu v USA nové zaškrcovadlo (turniket) R.A.T.S. = Rapid Application Tourniquet System, které si získalo i naši pozornost. Pozitivně se o něm vyjadřovalo několik našich známých v USA, kteří se problematikou první pomoci profesionálně zabývají (a jejichž názor má pro nás význam) a proto jsme si ho před časem pořádili na vyzkoušení i my.
Jedná se o cca 110cm dlouhý pružný popruh, zakončený speciální kovovou sponou a efektu požadovaného zaškrcení končetiny se dosahuje několikerým omotáním. To je i odpověď na otázku, která asi každého při prvním pohledu napadne, tj. “není to moc úzké?” Způsob aplikace je zřejmý z obrázku resp.
videa. Zkoušeli jsme ho ve všech režimech použití (sami na sobě i na druhém, horní/dolní končetiny, oběma/jednou rukou) a na práci s ním se dá zvyknout velmi rychle.
Určitě to není náhrada primárního turniketu CAT nebo SOFTT, spíš se použitelností a vlastnostmi RATS blíží “gumovému” typu SWATT. Na RATS se nám líbí jeho skladnost (na pouzdru už se pracuje… ), díky zakončení sponou se dobře zajišťuje vč. manipulace jednou rukou (v tom je asi hlavní výhoda proti SWATTu) a v neposlední řadě je za rozumnou cenu.

A teď ta dobrá zpráva! Po vlastní pozitivní zkušenosti s RATS jsme propojili výrobce a naše přátele z S-GEARu a výsledkem je to, že jsou RATS turnikety dostupné v ČR. Cena je 390Kč (v USA se prodává za 14.95 USD) a na výběr je černá nebo červená verze.
Vše skladem na eshopu S-Gear

nový termín kurzu první pomoci Tactical Rescue System

tecc1_blog

Po delší pauze, v novém prostoru... pokračujeme v pořádání kurzů poskytování přednemocniční neodkladné péče “Tactical Rescue System TRS – BASIC” podle systému TECC (Tactical Emergency Casualty Care) s odbornou garancí lektorů z Czech Association of Combat Medics.
Kurz proběhne v termínu
29-30.listopadu 2014 v Praze.
Těšíme se na váš zájem, přihlašovací formulář je k dispozici v sekci
Termíny

nová spolupráce: Akademie Aegis & RESCUE TRAINING

res_tit_blog

V rámci rozšiřování své kvalifikace a hlavně faktického získávání nových znalostí a dovedností A.Vondráček a M.Hradecký z Akademie Aegis na konci roku 2013 úspěšně prošli instruktorským kurzem u společnosti RESCUE TRAINING (rekvalifikační kurz s akreditací MŠMT ČR) “Instruktor - člen první pomoci”.
celý článek

AFAK - video

afak_video_tit_blog

Další krátké video, tentokrát k lékárničce AFAK, je na světě!
Ukazuje zejména základní manipulaci, tj. otevření buď při umístění na molle vazbě (zde na batohu) a při volném nošení. Příští na řade je naše ledvinka pro skryté nošení zbraně, ale AFAKu se s videokamerou určitě budeme ještě věnovat...

miniAFAK - video

miniAFAK_still_blog

Ve spolupráci s firmou S-Gear jsme připravili první ze série videí představující naše produkty - pouzdro na výbavu první pomoci miniAFAK a demonstrace jeho otevření pro přístup k obsahu.
Podobné video k většímu
AFAKu je už ve výrobě, následovat bude ledvinka :- )

lékárnička AFAK se slovenským vojákem v Afghánistánu

"Dobrý deň, rád by som sa s vami podelil o fotografie, ktoré boli vytvorené počas misie v Afganistane. Zavedenie AFAKu do Vašej ponuky mi prišlo práve vhod a tak som si jeden pred nasadením zadovážil aj v púštnej kamufláži a zavesil ho na vestu. Váš AFAK ma sprevádzal počas celého nasadenia a bol plnohodnotným doplnkom môjho osobného vybavenia."

afak_asr_blog

Fotografie a zpráva jsou od Lukáše O., příslušníka Armády SR, kterému velice děkujeme! Další fotografie od něj najdete ve fotoalbu na FB.

V minulých dnech se v médiích objevila také
fotografie policisty s naším AFAKem na výstroji, zasahujícího v rámci velkého cvičení s tématem "aktivního střelce", které proběhlo v pátek 4.10. v jednom pardubickém gymnáziu.

Vždycky nás potěší vidět, že věci, které vyrábíme a dáváme jim své jméno, dobře slouží a majitelé jsou s nimi spokojeni.
Máte-li podobné fotky (odkudkoli, kde naše produkty nosíte, vozíte a používáte), budeme rádi, když se s námi o ně podělíte.

cvičení “Aktivní střelec Metro 2013”

cviceni-metro-Florenc-(7)

26.6. se v Praze, v prostorách metra Florenc, konalo velké cvičení s námětem “šíleného střelce”, na kterém se podílelo 450 figurantů a 150 zasahujících policistů, strážníků, záchranářů, hasičů a dalších složek…
Velice rádi jsme přijali pozvání a poptávku organizátorů tohoto cvičení přijet odprezentovat naše pouzdra na výbavu první pomoci AFAK a miniAFAK, spolu s moderním zdravotnickým materiálem, pro který jsou určená.
celý článek

nový produkt Aegis - miniAFAK

mA_5_452

Představujeme novinku nesoucí značku Aegis - kompaktní pouzdro pro základní výbavu první pomoci s názvem „miniAFAK“.

Je určené
na primární vybavení určené pro neodkladnou první pomoc při nejzávažnějších, život ohrožujících zraněních, jako je např. masivní končetinové krvácení atp. – tj. kombinaci zaškrcovadla (typ SWAT-T nebo SOFTT-W ) a tlakového obvazu (4” izraelský ) + gumové rukavice.

kompletní info

proběhl kurz první pomoci TRS/TECC (Tactical Emergency Casualty Care)

tecc_3_13_blog

16-17.3.2013 proběhl další kurz první pomoci “Tactical Rescue System TRS – BASIC” vedený v systému TECC (Tactical Emergency Casualty Care) instruktory M.Novotným a J.Duchoněm z Czech Association of Combat Medics.
Fotogalerie na FB

rozšíření nabídky zdravotnického vybavení první pomoci na S-GEARu

rs_blog

Doporučujeme vaší pozornosti nové vybavení pro první pomoc na spřáteleném eshopu S-Gear.
Kromě nových
„záchranářských“ EMT nůžek je to především přídavný řezák RipShears americké výroby, který po připojení k nůžkám výrazně zvyšuje jejich univerzálnost a rychlost rozstříhání oblečení (vč. silných látek, kůže, popruhů atp.), viz. videoukázka
Nůžky EMT se nabízí ve dvou velikostech (19 a 15cm) a škále šesti barev . Řezák RipShears buď můžete koupit samostatně v černé barvě nebo rovnou na nůžkách RipShears (různé kombinace barev).

rs_blog2

proběhl kurz první pomoci TRS/TECC (Tactical Emergency Casualty Care)

tecc_12_12_blog

1-2.12.2012 proběhl další kurz první pomoci “Tactical Rescue System TRS – BASIC” vedený v systému TECC (Tactical Emergency Casualty Care) instruktory A.Karbanem a J.Duchoněm z Czech Association of Combat Medics.
Děkujeme všem za účast a aktivní přístup!
Fotogalerie na FB

nový produkt Aegis - lékárnička "AFAK" (Aegis First Aid Kit)

afak_blog_tit

Představujeme nejnovějšího “člena rodiny” produktů, vytvořených podle našeho návrhu a nesoucí značku Aegis, lékárničku “AFAK” Aegis First Aid Kit.
Je určená pro základní osobní výbavu první pomoci jak pro profesionální použití v ozbrojených složkách, tak i pro běžný civilní každodenní život.
Na lékárničce AFAK se především odrazila dlouhodobá zkušenosti s používáním různých typů pouzder, absolvování a
pořádání kurzů neodkladné první pomoci systémů TCCC (Tactical Combat Casualty Care) a TECC (Tactical Emergency Casualty Care) ve spolupráci s Czech Association of Combat Medics.
kompletní info
rozšířená fotogalerie na FB

proběhl kurz první pomoci TRS/TECC (Tactical Emergency Casualty Care)

tecc7_blog

7-8.7.2012 proběhl další kurz první pomoci “Tactical Rescue System TRS – BASIC” - s odbornou garancí Czech Association of Combat Medics - vedený instruktory Alešem Karbanem a Michalem Novotným v systému TECC (Tactical Emergency Casualty Care)
Fotogalerie na FB

proběhl kurz první pomoci TRS - poprvé podle systému TECC - Tactical Emergency Casualty Care

TECC_blog

17-18.3.2012 proběhl další kurz první pomoci “Tactical Rescue System TRS – BASIC” s odbornou garancí Czech Association of Combat Medics.
Výcviku se kromě lektorů Jaroslava Duchoně a Aleše Karbana také poprvé po svém návratu ze zahraniční mise zúčastnil
Michal Novotný.
Poprvé byl kurz veden podle systému TECC (Tactical Emergency Casualty Care), pro jehož výuku získala CACM oficiální autorizaci. Tento americký systém poskytování přednemocniční neodkladné péče vychází z osvědčených postupů a principů vojenského sysému TCCC, ale je upraven pro civilní prostředí a je proto více vhodný pro záchranáře-laika v běžném životě.
Kritériím závěrečného písemného testu a praktické zkoušky na tomto kurzu vyhovělo 8 ze 14 účastníků - dlouhodobý průměr úspěšnosti je 72,5%.
Fotogalerie na FB

Vyznamenání Bronze Star Medal za záchranu života pro českého vojáka

mn_blog1

Michal Novotný, příslušník armády ČR (102.průzkumný prapor z Prostějova) a jeden z instruktorů Czech Association of Combat Medics, se kterou spolupracujeme, dostal v Afghánistánu z rukou náčelníka štábu US Army generála Martina E. Dempseyho vyznamenání Bronze Star Medal za záchranu života amerického vojáka. Michale gratulujeme!
původní zpráva (www.eur.army.mil)
oficiální práva (www.mise.army.cz)
reportáž (Události ČT 14.2.)
článek popisující okolnosti akce (www.mise.army.cz)

proběhl další kurz první pomoci Tactical Rescue System TRS-BASIC

trs2_blog

O víkendu 21-22.1.2012 proběhl další první pomoci - poskytování přednemocniční neodkladné péče “Tactical Rescue System TRS – BASIC”. Děkujeme všem účastníkům za jejich přístup a poctivou práci, která slavila efekt. Všech 13 jich úspěšně prošlo závěrečným testem. Gratulujeme!
fotogalerie

proběhl první kurz první pomoci Tactical Rescue System TRS-BASIC

trs_blog

Jednou z novinek roku 2011 byla nabídka kurzu první pomoci - poskytování přednemocniční neodkladné péče “Tactical Rescue System TRS – BASIC”, který pod naší hlavičkou vedou instruktoři C.A.C.M. a jehož první termín proběhl v prosinci.
celý článek, rozšířená fotogalerie

instruktor C.A.C.M. Michal Novotný

mn_blog

Přečtěte si článek o jednom z instruktorů Czech Association of Combat Medics (se kterou spolupracujeme na kurzu první pomoci TRS/TECC) a jeho aktuálním působení v 8.jednotce PRT v afghánském Lógaru

zahajujeme KURZY PRVNÍ POMOCI Tactical Rescue System ve spolupráci s Czech Association of Combat Medics

med_blog_tit

Akademie Aegis ve spolupráci s profesionály z Czech Association of Combat Medics zahajuje pořádání kurzů první pomoci “Tactical Rescue System” na bázi systému neodkladné přednemocniční péče v bojových/taktických podmínkách TCCC (Tactical Combat Casualty Care) upravený pro civilní prostředí.
První termín je naplánován na 3-4.12.2011 - přihlášky v sekci Termíny
kompletní informace o kurzu

nehoda při výcviku – střelné poranění

V sobotu 15.10.2011 se na kurzu Akademie Aegis - v důsledku vlastní chyby a nedodržení zásad bezpečné manipulace se zbraní – postřelil jeden z účastníků.
Po třinácti letech fungování Akademie Aegis došlo k tomu, co všichni doufáme, že se nikdy nestane, ale s čím do velké míry počítáme a na co se cíleně připravujeme...
Abychom předešli vzniku fám a spekulací, chceme podat objektivní popis této situace.
celý report

AEGIS BLOG