sám sobě štítem!

Multidemo 2012

MD2012_blog

Jen jednou za dva roky se koná v podmínkách ČR ojedinělá akce s názvem „MULTIDEMO“. Na dva dny se sjede pozvaných několik desítek lidí z ozbrojených složek (z téměř celého spektra v ČR), aby se účastnili programu prezentací a praktického vyzkoušení novinek v oblasti výzbroje a dalšího vybavení určeného právě pro ně.
Tuto zajímavou akci pořádala, letos už počtvrté, společnost
MPI CZ s.r.o. společně s dalšími partnery (tradičně Proarms CZ a poprvé HQH) a zástupci zahraničních firem/výrobců jimi zastupovaných v ČR. Multidemo 2012 se konalo 23-24.5. v prostorách výcvikového zařízení ve Stodu, které pro ni vytvořilo výborné zázemí.
To, co dělá pro účastníky tuto akci výjimečnou a velmi přínosnou, je právě kombinace fundovaných prezentací, vedených většinou přímo zástupci výrobců s následnou možností důkladného praktického vyzkoušení zbraní a doplňků na střelnici. Zároveň je zde prostor pro navazování a prohlubování profesních vztahů, vyměnu zkušeností atp.
První den se prezentace týkaly nového švýcarského samopalu
B&T APC9, malého samopalu MP9, tlumičů B&T a granátometu se speciální nesmrtící municí B&T LL-06, balistické ochrany zn. Sioen/SAT (Belgie), pouzder a vybavení zn. Blackhawk, komunikačních prostředků CeoTronics (Německo), speciálního „samochladícího“ oblečení a doplňků E-COOLINE a vybavení ze sortimentu Proarms CZ, zejména česká pístová puška typu AR-15 Proarms Armory PAR Mk.3, pouzdra Uncle Mikes (USA), optika Leupold (USA) a svítilny Ledwave (Španělsko).
Den druhý byl také nabitý zajímavými přednáškami...zbraně a příslušenství
Glock (Rakousko), zaměřovače Aimpoint (Švédsko) a izraelský adaptér „pro střelbu za roh“ Corner Shot. V této prestižní společnosti jsme také prezentovali výcvikový systém Aegis vč. referencí z jeho aplikace u ozbrojených složek a naše produkty – ledvinku pro skryté nošení, cvičnou zbraň a chest rig.
K praktickému vyzkoušení na střelnici byl k dispozici kompletní sortiment zbraní Glock vč. nové výcvikové verze pro střelivo Simunition FX, samopaly APC9 (9mm Luger) ve dvou verzích, samopal MP9 v ráži 9mm Luger (resp. MPi9 kompletovaný nově v ČR), několik variant PAR Mk.3 (.223 Rem), granátomet LL-06, různé zaměřovače Aimpoint (zejména kolimátory Micro T-1 a CompM4) a Leupold (mj. Prismatic a novinka
HAMR).
Zajímavé bylo přímé porovnání pomůcek pro střelbu zpoza překážky v prostorách určených pro taktický nácvik - Corner Shot vs. Aimpoint
CEU. Zatímco Corner Shot je poměrně sofistikovaný adaptér s elektronikou (kamera, zobrazovací jednotka atd.), Aimpoint CEU (Concealed Engagement Unit) je “jen” jednoduchý optický doplněk osazovaný na lištu za optiku. Praktické vyzkoušení ale spíše mluví pro Aimpoint…
Neplánovaný, ale o to zajímavější byl společný test samopalů stejné kategorie, s cílem porovnat zejména chování při střelbě - H&K MP5 vs. H&K MP5K vs. B&T APC9 vs. CZ Scorpion EVO.
fotogalerie na FB

AEGIS BLOG