sám sobě štítem!

Dec 2018

PF 2019

PF Aegis 2019 final 452

Letí to letí a znovu se nám to láme…. Všem našim přátelům, kamarádům a příznivcům přejeme úspěšný nový rok, ať už v něm přijde cokoli.
I my v něm budeme dál pracovat jak nejlépe umíme a maximálně vycházet vstříct vašemu dlouhodobému zájmu, kterého si moc vážíme. Ale stejně tak se budeme snažit věnovat našim blízkým a žít normální život…
Takže vzhůru do roku 2019, ve kterém Akademie Aegis oslaví dvacet let svého fungování Happy

Aegis Vánoce 2018

Aegis Vánoce 2018 final copy
Naše tradiční dopoledne 24.12. na střelnici Happy
Všem našim přátelům, kamarádům a příznivcům přejeme klidné sváteční dny v kruhu svých blízkých, ať už jste kdekoli...

Výcvik pro instruktory Celní správy ČR

DSCN8120 copy

Poslední výcvik pro ozbrojené složky v roce 2018 nás na začátku prosince znovu po letech svedl dohromady s instruktory Celní správy ČR.
V období 2003-2008 jsme s Celní správou ČR (zejména s Generálním ředitelstvím cel a Celním ředitelstvím Hradec Králové ) intenzivně spolupracovali, pravidleně jsme ve výcvikovém středisku Slatiňany vedli různě zaměřené výcviky a také zabezpečovali organizaci Mistrovství republiky CS ČR ve střelbě ze služebních zbraní. Pak nastala delší pauza a kontakt se na oficiální bázi obnovil znovu v roce 2016, kdy několik příslušníků absolvovalo náš
Instruktorský kurz.
Letos jsme byli osloveni s konkrétní poptávkou kurzu pro instruktory z celé republiky, se zaměřením na (naší oblíbenou) tématiku „Low Light & Night“, tedy použití zbraní v podmínkách snížené viditelnosti resp. ve tmě se svítilnou, který by měl položit koncepční základ pro další výuku „noční střelby“ u Celní správy ČR.
Kromě toho, čemu se kurz věnoval jako primárnímu tématu, jsme samozřejmě i otestovali střeleckou úroveň, kterou by INSTRUKTOR měl, bez diskuze, mít na určité úrovni. Tady jsme museli některým trochu „zatřást světem“ a připomenout/oživit klíčové prvky základní techniky... I tohle je naše práce :- )
Hlavním obsahem kurzu ale bylo seznámení s metodikou Aegis pro podmínky snížené viditenosti a tmy – tedy obecné principy a zásady práce se světlem + teorie k vybavení, základní/hlavní střelecké techniky s různým držením ruční svítilny, aplikace pro střelbu zpoza krytu a taktické prvky pro jednotlivce a dvojice pro otevřený i omezený prostor.
Intenzivní a metodický postup, podpořený množstvím vystříleného střeliva a probuzenou chutí účastníků učit se nové věci, přinesl svoje výsledky
. Na konci druhého dne byla radost pozorovat, jak jim to se svítilnou funguje! Už teď se těšíme na další z plánovaných výcviků...

Fotoalbum na FB

Akademie Aegis už je i na Instagramu!

aegis_instagram_blog

Proběhl kurz K4

034 copy

Po čase opět proběhl kurz K4 “Obranná brokovnice”. Primárně je zaměřený na opakovací zbraně “pumpy”, ale samozřejmě lze ho absolvovat i se samonabíjecí brokovnicí.
Tak jako na jiných kurzech, i na K4 vysvětlujeme a učíme soubor technik, principů a návyků systému Aegis, aby mohla brokovnice být v rukách střelce efektivním a účinným obranným prostředkem. Na další zájemce se budeme těšit v příští sezóně.

Fotoalbum na FB

AEGIS BLOG