sám sobě štítem!

Nov 2018

Výcviky pro Ochrannou službu PČR

bDSC_0044 copy

V roce 2018 jsme navázali oficiální výcvikovou spolupráci s dalším z útvarů z ozbrojených složek České republiky - Ochrannou službou Policie ČR.
Ochranná služba Policie ČR je útvarem s celostátní působností, mezi jehož hlavní činnosti patří poskytování osobní ochrany vybraným ústavním činitelům (a dalším osobám) a zajišťování bezpečnosti chráněných objektů (např. zastupitelské úřady, Parlament ČR, Ústavní soud, Úřad vlády ČR a vybraná ministerstva).
Pro instruktory tohoto útvaru jsme na podzim připravili první dva střelecké kurzy, seznamující s technikami a principy systému Aegis pro krátké a dlouhé zbraně. Jsme hrdi na to, že si tento útvar vyžádal naše služby s cílem poznat naší metodiku, kterou plánují vyhodnotit a zahrnout do systému svého střeleckého výcviku. Na základě pozitivní zpětné vazby, které si velmi vážíme, se už plánují další výcviky.

Fotoalbum na FB

Martin Hradecký – technika Kawasemi

mhtit copy

Malá „ochutnávka“ z připravované videoprezentace japonských mečů od společnosti Cold Steel v podobě krátkého videa, kde Martin Hradecký předvádí techniku tří seků – Kawasemi - na namočené rohoži. Používá model Seagal Signature Katana jehož celková délka je 1168 mm a hmotnost 1372 g.

Surefire DSF-870 poprvé na střelnici

SF

Poprvé jsem vyzkoušel na střelnici brokovnici Remington 870 s novým předpažbím s integrovanou svítilnou Surefire DSF-870 (na fotce spolu s ruční svítilnou E2T-MV Tactician stejné značky ).
Zajímalo mě především to, jak se trochu jiný úchop na kratším a širším předpažbí projeví na ovládání funkčního cyklu zbraně. A nejen, že to nebyl problém, ale cítím to jako krok kupředu. Tvarování v přední části (ta hrana "hrbu" se svítilnou) pomáhá při dynamickém pohybu předpažbí do uzamčení a projevuje se (s přidanou hmotností 297g.) pozitivně i na zvládání zpětného rázu po výstřelu.
První větší zátěž brokovnice v nové konfiguraci dostane o víkendu 17-18.11. na kurzu
K4 “Obranná brokovnice”, takže i poznatky budou intenzivnější a relevantnější. Dnes to bylo jen pár desítek ran.
Samozřejmě v příštích dnech proběhne i to hlavní, na co je předpažbí určené, tj. střelba za tmy se světlem...

Vzpomínka na léto… kurz K3 "Expert"

K3fb18

Těsně před prázdninami proběhl jediný letošní kurz K3, vrchol základní pyramidy systému Aegis pro krátké zbraně K1->K2->K3. Trochu nám trvalo zpracovat fotky, takže to berte jako vzpomínku pro absolventy resp. návnadu pro další zájemce Winking

fotoalbum na FB

11.11. Den válečných veteránů

45851564_1808924115883152_7044369333266415616_n

S úctou a hrdostí si připomeňme ty, kteří v dobách dávných i ne tak dávných bojovali za to, co dnes připadá tak samozřejmé...

Surefire DSF-870 a první dojmy

dsf870

Nastal čas na upgrade brokovnice!
Díky
Eurolamp.cz můžu vybavit svého Remingtona 870 předpažbím se svítilnou Surefire DSF-870 (Shotgun Forend WeaponLight) a pořádně ho vyzkoušet.
Zatím pár prvních dojmů:
- je robustnější než působí z fotek
- zvyšuje hmotnost zbraně (505g SF vs. 208g originál)
- ve vnitřním prostředí a vzdálenostech domu (schodiště, sklep, pokoje… ) je rozdíl světleného toku 600 vs. 200lm, který se dá přepínat, menší, než bych předpokládal resp. subjektivně nevnímám rozdíl tak velký, jak by odpovídalo hodnotám

Těším se na sbírání praktických zkušeností a po nějaké době mám v plánu se o ně formou článku podělit...

AEGIS BLOG