sám sobě štítem!

Feb 2019

Kurz osobní ochrany pro příslušníky ozbrojených složek SR

001 copy SR

Pracovní rok 2019 nám začal hned na začátku ledna, kdy jsme už potřetí vyrazili do slovenského armádního výcvikového zařízení “Centrum výcviku Lešť”, které je, bez nadsázky, jedno z nejlépe vybavených v Evropě. Tentokrát jsme se zde, na danou poptávku, zabývali tématikou osobní ochrany.

Na kurz oficiálně vyslaly své instruktory a další příslušníky tyto jednotky:
Pohotovostný policajný útvar Prešov
Pohotovostný policajný útvar Bratislava
Pohotovostný policajný útvar Trnava
Zásahová skupina Mobilnej zásahovej jednotky Policajného zboru Riaditeľstva hraničnej a cudzineckej polície Sobrance
Odbor špeciálneho výcviku Centrum Výcviku Lešť

V rozsahu čtyř dnů, s využitím nadstandardních možností, které CV Lešť poskytuje, jsme se teoreticky a prakticky věnovali různým tématům, která činnost osobní ochrany zahrnuje – zejména speciální střelecké přípravě, taktice a doprovodným formacím a celkovému konceptu fungování osobní chrany v low/high profile okolnostech, obranné jízdě a dalším činnostem s vozidly např. preventivní pyrotechnické prohlídce, nastupování/vystupování chráněné osoby atd. Celý kurz zakončilo několik komplexních modelových situací s využitím FX Simunition.

Na Slovensku nám bylo opět fajn a kurz stál po všech stránkách za to! S mnohými účastníky se známe dlouhodobě a atmosféra na výcviku, nasazení a přístup účastníků, i s přihlédnutím k náročným zimním podmínkám… to všechno bylo skvělé. Od roku 2014 jsme v SR pořádali pro ozbrojené složky více než deset kurzů a máme tam řadu přátel, se kterými se kdykoli rádi uvidíme
.
Naše velké poděkování patří R.H. z PPÚ Prešov, který celý kurz koordinoval a Lubošovi Rohoňovi z CV Lešť za vytvoření podmínek, ve kterých mohl kurz proběhnout v tomto rozsahu a kvalitě.

Fotoalbum na FB

AEGIS BLOG