sám sobě štítem!

Apr 2018

Stav ohrožení 3.díl POŽÁR

stav ohrozeni pozar
Stav ohrožení - díl POŽÁR (iVysílání.cz)

Sensei Nakagawa s námi na střelnici

nakagawa

V pondělí 23.4. jsme měli na střelnici na výcviku velmi zajímavou osobnost tradičního japonského bojového umění - pana Kinji Nakagawu. Nakagawa sensei je sōshi [představený] školy Nakagawa tozan ryū a ve škole Toyama ryū je držitelem 8. danu a titulu hanshi.

Více info na FB

Proběhl spojený kurz K1+K9

K1K9blog

V termínu 13-15.4. proběhl třídení výcvik složený z obsahu kurzů K1 “Základy obranné střelby” a K9 “Skryté nošení”.
Obsah vstupního kurzu systému Aegis K1 je doplněný o intenzivnější dril třetího dne a podrobněji se v něm věnujeme tématice skrytého nošení a různým technikám tasení.
Kurzy K1 a K9 budeme i nadále pořádat ve třech variantách: a) samostatně K1 resp. samostatně K9, b) K1 a K9 hned po sobě s možností se účastnit jen jednoho nebo obou kurzů v řadě, c) K1+K9 jako spojený třídenní kurz.

Fotoalbum na FB

Stav ohrožení 2.díl AKTIVNÍ ÚTOČNÍK

SO 2 aktivni utocnik
Stav ohrožení - díl AKTIVNÍ ÚTOČNÍK (iVysílání.cz)

Stav ohrožení 1.díl DOPRAVNÍ NEHODA

blog Dopravni nehoda
Stav ohrožení - díl DOPRAVNÍ NEHODA (iVysilani.cz)

STAV OHROŽENÍ - nový seriál v ČT

SO blog tit

V loňském roce vznikl zajímavý televizní počin, který v průběhu dubna a května 2018 bude vysílat Česká televize a na kterém jsme se významně podíleli. Jedná se o (zatím) šestidílný seriál STAV OHROŽENÍ, kde každý z dílů je věnovaný konkrétnímu typu krizové situace a snaží se dát laické veřejnosti informace a rady, které jim mají pomoct je zvládnout.

Jednotlivý díl je strukturovaný tak, že kombinuje reálné situace a výpovědi jejich přímých účastníků, za pomoci odborníků rozebírá a zobecňuje různé aspekty situace a následně se snaží pomocí různých modelových situací a experimentů vysvětlovat a předávat doporučení a rady. Průvodcem v každém dílu, a taky někdy figurantem v modelových situacích, je herec Robert Jašków a podle nás to byla skvělá volba, výborně se nám s ním spolupracovalo.

Plán vysílání – vždy v pondělí na ČT1 okolo 22hod. a následně dostupné v archivu iVysílání na internetu:
Dopravní nehoda - 9.4.
Aktivní útočník - 16.4.
Požár - 23.4.
Přepadení - 30.4.
Napadení zvířetem - 7.5.
Teroristický útok - 14.5.

Za prvotním nápadem, a jako režisér a scénárista i za jeho realizací, stojí náš kamarád a dlouholetý žák David Slabý, díky kterému jsme měli záruku serióznosti přístupu k tématu a proto do toho šli. A výsledek se nám líbí.
Pomáhali jsme mu konzultacemi, doporučovali různé poradce, účinkující a figuranty modelových situací a na třech dílech (Aktivní útočník, Přepadení, Teroristický útok) se podíleli přímo.

AEGIS BLOG