sám sobě štítem!

Sep 2018

Výcvik pro Zásahovou jednotku KŘP Jmk

42317251_1843765152325834_3901013795891314688_n

Na konci května 2018 se konal další z našich oficiálních výcviků pro ozbrojené složky – opět jsme vyrazili do Brna k Zásahové jednotce Krajského ředitelství policie Jihomoravského kraje.
Poslední dva roky jsme tu “dostávali na starost” služebně mladší členy této jednotky, aby v originální podobě poznávali metodiku Aegis, kterou ve střeleckém výcviku ZJ Brno používá, nicméně teď se kurzu naopak účastnili ti nejzkušenější borci s dlouholetou praxí, z nichž většina absolvovala už našich kurzů od roku 2011 (kdy jsme se ZJ začali spolupracovat) několik.
Takže jsme pro ně připravili náročnější a pestřejší program kombinující dlouhé i krátké zbraně (HK G36, HK MP7, HK MP5, Glock 17) realizovaný na dvou střelnicích. Trénink s útočnými puškami probíhal na vzdálenosti od 50 do 160 metrů a soustředil se na drilování různých poloh vč. nestandardních, střelbu s improvizovanu oporou, pohyb a střelbu v terénu v plné výstroji atd.
Pro samopaly, PDW a pistole jsme namixovali témata od základů ke komplexu střeleckých technik pro jednotlivce/dvojice s pohybem, přechodem na záložní zbraň, využitím krytů a dalších pokročilých dovedností.
Specialitou byl blok systematicky pokrývající oblast použití krátké zbraně v těsné blízkosti dalších osob a stísněných prostorách, např. ve vozidle.
Závěr reportu i z tohoto kurzu u ZJ Brno bude tradiční… a jsme rádi, že na něm nemusíme nic měnit! Sedmým rokem se tu setkáváme s tím nejlepším přístupem k výcviku a týmovým duchem, který prostě není všude standardem. Je řada skupin a jednotek, kam se rádi vracíme dělat výcviky a je nám tam fajn, ale Brno je prostě Brno!
Děkujeme a budeme se těšit zase naviděnou.

Fotoalbum na FB

Tématika "low light/no light" na kurzu pro Útvar rychlého nasazení PČR

416fb

V rámci kurzu pro Útvar rychlého nasazení jsme poprvé stříleli i za tmy a seznamovali s naším konceptem použití svítilen (ručních i zbraňových) v podmínkách snížené viditelnosti vč. prezentace různých druhů svítilen, montáží a doplňků.


Více info na FB

Výcvik pro Útvar rychlého nasazení PČR

001 copy

Na konci srpna 2018 jsme na základě poptávky realizovali výcvik pro elitní Útvar rychlého nasazení Policie ČR, se kterým v této oblasti spolupracujeme od roku 2011.
Tentokrát byl kurz převážně zaměřen na zlepšování střeleckých dovedností s novou dlouhou zbraní ve výzbroji ÚRN – útočnou puškou HK 416, ale samozřejmě se věnoval i zbraním krátkým (Glock 17).


Fotoalbum na FB

AEGIS BLOG