sám sobě štítem!

proběhl kurz K5

K5_5_2013_blog

O víkendu 25-26.5. proběhl kurz K5 „Samonabíjecí puška“. Nedělní počasí, které by nejlépe charakterizovala hláška Josefa Kemra z filmu Na samotě u lesa, rozhodně aspirovalo na zápis do první pětky nejhorších počasí za celých těch čtrnáct let, co pořádáme kurzy. Od rána do večera padala z nebe vode, jen její intenzita se měnila...a k tomu teplota pod 10 stupňů. Ale zase, když bychom na tom chtěli najít něco pozitivního, to byla dobrá „laboratoř“, která otestovala střelce i jejich vybavení. BTW, není špatné počasí, je jen špatně oblečený střelec : -)
Sešla se pestrá směsice účastníků, od policejních instruktorů po „běžné civilisty“ a bylo to znát i na škále zbraní na kurzu. Mimo samonabíjecích verzí Sa58 (kterých je vždy většina), se tady objevily i zbraně různých dalších konstrukcí a ráží jako HK MP5, HK G36, MiniBeryl nebo AK. To je pro nás vždycky dobře, protože se projeví univerzalita našeho systému ovládání zbraně a střeleckých technik.
V rámci kurzu „odešly“ dvě zbraně, dva popruhy a mnozí přehodnotili tuning svojí zbraně resp. své vybavení. I když se podmínky na průběhu (hlavně časovém plánu) výcviku trochu podepsaly, byl to z našeho pohledu určitě povedený kurz - dobrá skupina lidí, jejich vysoké nasazení i bezpečný průběh a splněný cíl, tj. ukázat a co nejlépe naučit náš systém a metodiku pro dlouhé zbraně. Díky všem za účast a doufáme, že se vám kurz líbil : -)
Fotogalerie na FB

AEGIS BLOG