sám sobě štítem!

proběhl kurz K3

k3_blog2

13-14.10.2012 proběhl kurz K3 „Expert“. Na kurzu se sešla pestrá směsice účastníků. Od policejního instruktora, člena výběrového armádního útvaru, několika dalších příslušníků ozbrojených složek, přes manažera zbrojovky nebo studenta VŠ až po manželský pár...
V tomto - jediném letošním – termínu bylo nově provedeno několik úprav a doplnění obsahu, aby nejvyšší kurz ze sestavy K1-K2-K3 ještě lépe plnil svůj záměr, tj. rozvíjet střelce v tématech jako je střelba a obrana na velmi krátkou a kontaktní vzdálenost, nouzové manipulace se zbraní např. po zranění a obecně schopnost efektivně fungovat v nestandardních podmínkách a okolnostech... Předpokladem jsou pevně zafixované bezpečnostní návyky a ovládání všech základních i některých pokročilých střeleckých technik (např. střelba z různých poloh, střelba jednou rukou, využití krytu, pohyb se zbraní atd.)
K3 „Expert“ také, mnohem více než předchozí kurzy, střelecké dovednosti testuje, např. pomocí řady různých modelových situací, po fyzické námaze atp. a propojuje různé aspekty řešení kritické situace.
Velký blok je věnovaný technikám střelby CQS na velmi krátkou vzdálenost, pro které nově využíváme 3D terče-lidské postavy, které posouvají nácvik ještě blíže k realitě.
Věříme, že kurz K3 v této upravené podobě splnil svůj účel a účastníkům otevřel další obzory v problematice obrany se zbraní, naučil je nové věci a mj. dal možnost i poznat lépe sama sebe a ověřit si reálnou úroveň svých dovedností.
fotogalerie na FB

AEGIS BLOG