sám sobě štítem!

Výcvik pro elitní policejní jednotky Slovenské republiky

text a foto: Akademie Aegis

Stacks Image 16215


Na přelomu května a června 2014 jsme se s našimi výcviky poprvé vydali za hranice České republiky. Pozvali nás na Slovensko, abychom tam vedli kurz pro skupinu složenou z příslušníků několika specializovaných útvarů složek Policajného zboru SR.
Připravili jsme výcvik zaměřený na seznámení se systémem Aegis pro krátké a dlouhé zbraně, tedy tím co, proč a jak učíme – technikami, principy a metodikou.

Kurzem prošel výběr příslušníků, převážně instruktorů, z následujících jednotek:

Útvar osobitného určenia Prezídia Policajného zboru – speciální protiteroristická jednotka, obdoba Útvaru rychlého nasazení v ČR

Pohotovostný policajný útvar Trnava

Pohotovostný policajný útvar Košice

Pohotovostný policajný útvar Žilina
– krajské zásahové jednotky slovenské policie

Národná kriminálna agentúra
– útvar sdružující dřívější samostatné jednotky boje proti korupci a organizovanému zločinu, se zaměřením na specifickou trestnou činnost (finanční, korupce, drogy, organizovaný zločin atp.)

Odbor ochranných služieb Prezídia Policajného zboru - ochrana svedka
– útvar zajišťující ochranu svědků

Stacks Image 16213

Bližší info o těchto jednotkách najdete na oficiálních stránkách MV SR (ÚOU, NaKA) resp. na tématickém webu specialunits.sk (ÚOU, NaKA, PPÚ, PPÚ Trnava, PPÚ Žilina, PPÚ Košice)


Kurz předčil naše očekávání. Nejen, že byl perfektně připravený a organizačně zajištěný (Peter vďaka…), ale i probíhal ve výborné atmosféře. Účastníci byli lidé s dlouholetou a bohatou praktickou zkušeností, kteří svoji profesionalitu prokazovali mj. tím, že “makali” po dlouhé hodiny a s otevřenou hlavou se snažili čerpat od nás nové informace a podněty.
Vždy je nám ctí pracovat s takovými lidmi a předávat jim to nejlepší, co známe. O to víc nás pak právě od nich těší uznání a pozitivní vyhodnocení přínosu toho co učíme. Na Slovensko se po téhle zkušenosti budeme rozhodně rádi vracet
:-)

Stacks Image 16649
Stacks Image 6142
Stacks Image 15847
Stacks Image 16231
Stacks Image 16223
Stacks Image 16279
Stacks Image 16271
Stacks Image 16641
Stacks Image 6144
Stacks Image 15871
Stacks Image 16263
Stacks Image 16255
Stacks Image 16247
Stacks Image 16311