sám sobě štítem!

Stacks Image 6385


Každý začátek nového roku přináší tradiční ohlédnutí a shrnutí roku předešlého, takže ani v 2015 nebudeme dělat výjimku. Ten uplynulý rok byl pro nás patnáctou sezónou nabitou různorodou činností – pořádání standardních i na míru sestavených skupinových výcviků, vedení soukromé výuky, ale i absolvování různých kurzů v rámci sebevzdělávání a účast na dalších jiných oborových akcích. Zkrátka, rok 2014, stejně jako několik posledních, byl docela intenzivní :-)
V průběhu roku se snažíme přinášet všechny podstatné informace na našem webu resp. jeho součásti
AEGIS BLOGu a na Facebooku. K tomu jsme loni nově začali používat také Twitter , Google+, YouTube a novinky z blogu můžete také dostávat přes RSS.

Pojďme si tedy připomenout vybrané události z roku 2014.

Stacks Image 7821
Stacks Image 7818
Stacks Image 7919

Základem naší výcvikové činnosti jsou dlouhodobě (a ani v r.2014 tomu nebylo jinak) víkendové kurzy, o které je stále větší zájem. V uplynulém roce proběhla řada kurzů pro krátké zbraně K1, K2, K7 a K9, pro dlouhé zbraně-pušky K5 a po delší době také K4 pro brokovnice.

Loni jsme také poprvé zkusili systém “2+1” v podobě za sebou jdoucích kurzů K1+K9 (Pá-So, Ne) a pro velký ohlas to určitě nebylo naposledy.

Pro naše studenty byl v létě připravený další (už druhý) výběrový
Aegis Training Camp. V novém prostoru pokračují také kurzy první pomoci v systému TECC.

Průběžně doplňujeme a přidáváme nové terčové a další vybavení, které zkvalitňuje výcviky, jmenujme např.
modulární systém zástěn, terče FAB RTS, postavili jsme na střelnici novou boudu alias hangár, aby se to všechno někam vešlo atd. …

Výcvikový rok tradičně zakončily
“Aegis Vánoce”.


Stacks Image 17945
Stacks Image 17950
Stacks Image 17953
I v loňském roce jsme připravili několik specifických kurzů pro příslušníky ozbrojených složek, se kterými máme dlouhodobější spolupráci (Zásahová jednotka Policie KŘ Jmk – kurz “Útočná puška & Samopal”, Bezpečnostní informační služba – výcvik instruktorů) nebo nás oslovili poprvé. To se týkalo pozvání na Slovensko, kde jsme vedli výcvik pro skupinu složenou z příslušníků (převážně instruktorů) několika specializovaných útvarů a složek Policajného zboru SR. Ze Slovenska také přijelo několik účastníků na Instruktorský kurz „Moderní trendy a metodika střelecko-taktické přípravy“.

Stacks Image 18008
Stacks Image 18011
Stacks Image 18014
V minulém roce jsme i my sami absolvovali několik výcviků. Znovu jsme v ČR přivítali Jima Wagnera a pod jeho vedením prošli kurzy Tactical pistol, Bodyguard Defensive Tactics, Crime survival a Scenario training. Zajímavým zážitkem trochu jiného druhu, než je u nás obvyklé, bylo setkání s instruktory z britské firmy Dryad Bushcraft na bushcraft/survival kurzu, který v ČR pořádali naši přátelé z S-Gearu. Vrcholem pak byla naše účast na kurzu „Simunition Scenario Instructor and Safety Certification Course” v Irsku.

Stacks Image 18065
Stacks Image 18068
Stacks Image 18071
K rozšiřování obzorů a získávání informací z oboru patřila např. návštěva největšího evropského oborového veletrhu IWA v Norimberku a také výstavy Future Forces v Praze. Další zajímavou prezentační akcí, kde jsme nechyběli, bylo Multidemo.

Stacks Image 17880
Stacks Image 17887
Stacks Image 17905
V roce 2014 jsme s příchodem (staro)nového šéfredaktora obnovili spolupráci s časopisem Zbraně & Náboje a mj. v něm vyšel profilový rozhovor s Alešem Vondráčkem a udělali jsme i rozhovor k patnáctému výročí fungování Akademie Aegis (ten vyšel až v polovině ledna 2015). Velký rozhovor s Martinem Hradeckým byl publikovaný také ve Fighters magazinu.

Stacks Image 7762
Stacks Image 6372
I loni jsme se setkali s mnoha zajímavými zbraněmi - za všechny jmenujme Glock 42 (9mm Bw.), který jsme prozkoumali a otestovali jako první v ČR a nebo PDW samopal H&K MP7A1 v ráži 4,6x30 z výzbroje ZJ Brno.

Nový rok už se naplno rozjel a i my už pracujeme na věcech, které chceme letos realizovat a to včetně několika novinek... Můžeme slíbit, že se budeme snažit v maximálně možné míře uspokojovat zájem o naše kurzy a pokračovat ve směru, kterým dlouhodobě jdeme. Děkujeme za vaši přízeň.

Takže vzhůru do sezóny 2015!

Stacks Image 18022